



Dr. Nguyen Bao Thoa, director of the Project “Promotion of supply and demand of Eco-Fair agri-food processing products in Vietnam” (Eco Fair project) (led by VIRI), will be speaker at the EU side event COP27 in Nov. 09, 2022 in Egypt: Recipes for change: how a sustainable food system can curb carbon emissions The event will show-case the role of circular economy approaches in curbing emissions along the food value-chain providing successful examples funded by the EU through its SWITCH regional programmes in Asia, Africa and the Mediterranean. Lastly, it will provide visibility to the implementation of the external dimension of the EU “From Farm to Fork Strategy” and the “EU Circular Economy Action Plan”. The event specific objectives are to highlight circular economy and other policy approaches that accelerate the transition of the agri-food value-chain to a low-carbon industry in partner countries; showcase examples of low-carbon agri-food enterprises (notably MSMEs) supported by the EU SWITCH regional programmes; and engage youth and the general public by promoting low-carbon nutrition and lifestyles. The Eco-Fair project is very active on these objectives and will share Vietnam experience on eco-fair promotion, which is expected to be a valuable contribution to this panel
On July 20, 2022, Vietnam Rural Industry Research and Development Institute (VIRI) will organize the workshop and survey program to evaluate products of the project in order to complete the Provincial scientific research “Understanding typical culinary and cultural values in the development of tourism in Gia Lai province”. On the morning of July 20, 2022, a survey of fruit model (Pleiku) and traditional cuisine will be held at Mo Hra village, Kong Long Khong commune, Kbang district. In the afternoon of the same day, a workshop on “Evaluating 03 models: Food Night Market, Culinary Experience associated with Community Tourism, (Fruits) Beverage Experience ” will be held at Pleiku and Em Hotel ( address: 86 Nguyen. Van Troi, Pleiku city, Gia Lai province)
Home » Projects
Chào mừng quý vị đến với trang web của Viện Nghiên cứu và Phát triển Ngành nghề nông thôn Việt Nam (VIRI) – một trong những tổ chức khoa học công nghệ hàng đầu trong lĩnh vực phát triển ngành nghề nông thôn bền vững ở Việt Nam. VIRI thành lập từ năm 1997 bởi Hội Dân tộc học và Nhân học Việt Nam và được cấp chứng nhận đăng ký hoạt động khoa học và công nghệ bởi Bộ Khoa học và Công nghệ, VIRI hỗ trợ sự phát triển bền vững ngành nghề nông thôn trong suốt 25 năm qua.
Các hoạt động chính của VIRI bao gồm: Nghiên cứu và tư vấn, chuyển giao công nghệ và các hoạt động phát triển cộng đồng. Sứ mệnh của chúng tôi là đưa những thành quả từ nghiên cứu vào việc đầu tư phát triển nhằm tăng cường tính bền vững, năng suất và hiệu quả của ngành nghề nông thôn giúp nâng cao đời sống của người dân nghèo, tạo cơ hội cho phụ nữ và bảo vệ môi trường.
Trong 25 năm hoạt động, VIRI đã nỗ lực góp phần đáng kể vào phát triển kinh tế xã hội, cân bằng hoạt động ngành nghề giữa đô thị và nông thôn, đa dạng hoá thu nhập nông thôn, xúc tiến sản xuất và tiêu thụ bền vững, đặc biệt thông qua các hoạt động tạo thu nhập bền vững ở địa phương làm chậm lại sự di chuyển lao động từ nông thôn ra đô thị cũng như tăng cường vai trò của phụ nữ trong gia đình và xã hội.
VIRI đã hỗ trợ chuyên sâu trên 300 doanh nghiệp, hợp tác xã; 60.000 hộ hưởng lợi trực tiếp, trong đó 80% là phụ nữ; 1.200 doanh nghiệp được đào tạo; 500.000 người được đào tạo về tiêu dùng bền vững; 70 công nghệ được chuyển giao; 1.200 sự kiện truyền thông, nâng cao nhận thức; hỗ trợ xuất khẩu sang 20 thị trường mới, đem lại tác động tích cực về sản xuất bền vững, sử dụng hiệu quả nguồn tài nguyên, giảm thiểu các tác động biến đổi khí hậu, kết nối thị trường. Rất nhiều đơn vị do VIRI trực tiếp hỗ trợ trở thành các doanh nghiệp tiên phong về kinh doanh có trách nhiệm với môi trường và xã hội, góp phần quan trọng trong phát triển kinh tế – xã hội bền vững ở địa phương.
VIRI đã làm việc với trên 30 quốc gia và các tổ chức quốc tế cho các dự án nghiên cứu, phát triển và vận động chính sách tại Việt Nam và cộng đồng các nước ASEAN.
VIRI cam kết phát triển bền vững ngành nghề nông thôn ở Việt Nam, chúng tôi đã và đang hợp tác với tổ chức Việt Nam và quốc tế để nghiên cứu, ứng dụng, thực hiện các sáng kiến và dự án phát triển cũng như vận động chính sách tại Việt Nam và cộng đồng các nước ASEAN.
Xin chân thành cảm ơn sự quan tâm của quý vị đến VIRI.
Viện trưởng
TS. Nguyễn Bảo Thoa
125
50,000
217
25
Dr. Nguyen Bao Thoa, director of the Project “Promotion of supply and demand of Eco-Fair agri-food processing products in Vietnam” (Eco Fair project) (led by VIRI), will be speaker at the EU side event COP27 in Nov. 09, 2022 in Egypt: Recipes for change: how a sustainable food system can curb carbon emissions The event will show-case the role of circular economy approaches in curbing emissions along the food value-chain providing successful examples funded by the EU through its SWITCH regional programmes in Asia, Africa and the Mediterranean. Lastly, it will provide visibility to the implementation of the external dimension of the EU “From Farm to Fork Strategy” and the “EU Circular Economy Action Plan”. The event specific objectives are to highlight circular economy and other policy approaches that accelerate the transition of the agri-food value-chain to a low-carbon industry in partner countries; showcase examples of low-carbon agri-food enterprises (notably MSMEs) supported by the EU SWITCH regional programmes; and engage youth and the general public by promoting low-carbon nutrition and lifestyles. The Eco-Fair project is very active on these objectives and will share Vietnam experience on eco-fair promotion, which is expected to be a valuable contribution to this panel
On July 20, 2022, Vietnam Rural Industry Research and Development Institute (VIRI) will organize the workshop and survey program to evaluate products of the project in order to complete the Provincial scientific research “Understanding typical culinary and cultural values in the development of tourism in Gia Lai province”. On the morning of July 20, 2022, a survey of fruit model (Pleiku) and traditional cuisine will be held at Mo Hra village, Kong Long Khong commune, Kbang district. In the afternoon of the same day, a workshop on “Evaluating 03 models: Food Night Market, Culinary Experience associated with Community Tourism, (Fruits) Beverage Experience ” will be held at Pleiku and Em Hotel ( address: 86 Nguyen. Van Troi, Pleiku city, Gia Lai province)
With the purpose of engaging, connecting trade; creating business opportunities and promoting trade between Vietnamese and European businesses, the Project “Promotion of supply and demand of eco-fair agri-food processing products in Vietnam (Eco-Fair project) will allocate staff to introduce products and promote trade for businesses participating in fairs in Europe. The list of 03 Fairs as follows: 1. Vietnam – EU Trade Promotion Exhibition “ECO-GREEN VIETNAM EXPO 2022” form May 26th to May 29th, 2022 in Bulgaria, and from May 31st to June 3rd, 2022 in Greece. 2. Organic fair “BIOFACH INTO ORGANIC” from July 26th to July 29th, 2022 in Nurnberg, Germany 3. International Food Industry Fair “SIAL PARIS” held from 15-19 October 2022 in Paris, France. The project invites businesses to register to participate under the following link: https://www.surveymonkey.com/r/duanEcoFair. For more information, please contact Eco-Fair project staff: Ms. Nguyen Ngoc Lan – Email: lan@viri.org.vn – Mobile: 0979 392171